Polityka prywatności

Polityka dotyczy stron internetowych, których właścicielem jest Uczelnia Jana Wyżykowskiego.

Zgoda na postanowienia polityki prywatności jest dobrowolna.

Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych zbieranych na naszych stronach internetowych jest Uczelnia Jana Wyżykowskiego, ul. Skalników 6b, 59-101 Polkowice.

Pliki cookies

Na naszych stronach korzystamy z plików cookies. Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Służą one do celów statystycznych, wykorzystania usług serwisów społecznościowych oraz poprawy dostępności i jakości treści. Na stronach wymagających logowania cookies są wykorzystywane do utrzymania sesji użytkownika. Dane osobowe zebrane w ten sposób wykorzystujemy do celów własnych. Mogą być one przekazywane innym podmiotom w celach statystycznych lub dla funkcjonowania narzędzi serwisów społecznościowych.

Usuwanie plików cookies

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Formularze

Podanie danych osobowych za pomocą formularzy kontaktowych i rejestracyjnych udostępnionych na naszych stronach jest dobrowolne, ale może być niezbędne np. w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie lub rejestracji uczestnictwa w organizowanym przez nas wydarzeniu.

Danych osobowych zebranych w ten sposób nie będziemy przekazywać innym podmiotom. Nie będą one przetwarzane w celach innych, niż okoliczności danej sprawy.

Dostęp do danych

Każdy użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, uzupełnienia, przeniesienia lub żądania usunięcia albo ograniczenia ich przetwarzania. Przysługuje Państwu również prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.